Fiatal tehetség Érden!

Az Érdi VSE NB III-as csapatánál folytatja pályafutását a 19 éves támadó, Kalmár Domonkos, aki a Pest megyei első osztályban szereplő Viadukt SE-Biatorbágy együttesétől érkezik.

Fiatal reménység. Mindössze 19 éves, de már két évvel ezelőtt bemutatkozott a Pest megyei első osztályban. A Viadukt SE-Biatorbágy után az Érdi VSE-nél folytatja pályafutását Kalmár Domonkos.

A tehetséges középpályás a Budakeszi Labdarúgó Akadémiánál nevelkedett, majd a Diósdi TC és az Újbuda csapatainál töltött fél-fél évet. Ezt követően igazolt Biatorbágyra, ahol első idényében jobbára a korosztályos együttesben kapott lehetőséget, de a Maglódi TC ellen már a felnőttek között is bemutatkozott.

Tavaly pedig alapemberré nőtte ki magát, 47 mérkőzésre lett nevezve, mialatt a felnőtteknél hússzor kezdőként számoltak vele, s nyolc góllal zárta az idényt, míg az U19-eseknél 24-szer talált be az ellenfelek kapujába.

Idén pedig a Biatorbágy összes meccsén kezdő volt. Tizenöt találkozón nyolc gólt szerzett, méghozzá úgy, hogy ebből négyet a Százhalombattai LK elleni 8–2-es mérkőzésen lőtt.

Limperger Zsolt a Budaörs elleni edzőmeccs után ezt mondta róla: „Nagyon biztató volt a játéka. 19 éves játékosról van szó, aki

eddig a megyei I. osztályban játszott, de nagyon kinőtte azt.”

Kalmár Domonkos az NB II-es Budaörs ellen mutatkozott be az Érdi VSE-ben (fotó: Balogh István)

A biai pályafutásomnak köszönhetem, hogy eljutottam idáig, az Érdi VSE-hez. Sokat kaptam ott, sokat segítettek nekem az edzők és a csapattársak is, ott csak fejlődni tudtam – kezdte a 19 éves támadó. – Szinte minden poszton játszottam, csak kapus nem voltam, de három évig játszottam középpályásként, mielőtt felraktak csatárnak, de mondta Limperger Zsolt is, lehet, hogy középpályásként is számít rám, így a Budaörs ellen ott is próbáltam bizonyítani – mondta Kalmár Domonkos, aki már két hete látogatja az Érdi VSE edzéseit, s az NB II-es Budaörs ellen a második félidőt végigjátszotta.

Nagyon jó közösség van, a pályán is annyira felszabadult volt mindenki,

érezhető volt, mennyire önzetlen csapat és tényleg mindenki mindenkiért van,

ezért is tudtam ilyen felszabadultan játszani, mert nem kaptam rossz szót senkitől, csak biztatást és ez egymás között is így volt, tehát nem azért nem szidtak, mert új fiú vagyok – mesélt tapasztalatairól Kalmár.

– Amiben erősödnöm kell, azt a srácoktól el tudom tanulni: a több labda nélküli mozgás, a védekezés és a játék pontosabb olvasása, de ebben a mostani meccsen és az edzéseken is sokat segített mindenki – jellemezte magát az Érdi VSE új igazolása, aki úgy fogalmazott, mondták neki, hogy nem lesz akkora váltás a megyei első osztályból az NB III, de már érzi, hogy edzésen is és meccsen is pörgősebben jár a labda, többet kell futni és más a mentalitása a játéknak.

A 19 éves játékos csak kapus nem volt, egyébként minden poszton játszott (fotó: Kertész Bence)

Hozzátette, az elmúlt két hét alatt azt tapasztalta, jó kezekben lesz Limperger Zsoltnál, hiszen odafigyelt rá, s csak bátorítást kapott. Igaz, negatív kritikákat is, de azokat is építő jelleggel.

– Bízom benne, hogy elsők leszünk, mert a mentalitással és a csapatösszhanggal biztosan nem lesz gond

– fejtette ki várakozásait a tavaszról Kalmár Domonkos.