Győztes nyitás Szolnokon!

Első felkészülési mérkőzésén a Merkantil Bank Liga NB II-ben szereplő Szolnoki MÁV FC ellen 3–0-s sikert aratott idegenben az Érdi VSE NB III-as csapata.

A martfűi edzőtábor utolsó előtti napján játszotta első felkészülési mérkőzését az Érdi VSE. A csapatban Balázsovics Máté és Horváth Viktor kisebb sérülés miatt nem volt bevethető. Az érdiek a Kertész F. – Kárász, Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. – Koós, Kónya, Pallagi, Melczer – Pál Sz., Kelemen P. kezdő tizeneggyel léptek pályára. A találkozó elején az első negyed órában Melczer Vilmos két jobboldali szabadrúgása után veszélyeztettek az érdiek, míg a túloldalon húsz méterről lőttek fölé a hazaiak. Aztán a 18. percben Kertész Ferenc bravúrjára és Csiszár Zoltán blokkjára is szükség volt, hogy ne szerezze meg a vezetést a Tisza-parti gárda. Sőt, nem sokkal később, Kertész Ferenc tizenegyest is hárított! A folytatásban a Szolnoknál a próbázó Szabó Dominik durrantott fölé. A szünet előtt viszont egy jobboldali érdi sarokrúgást Kárász Krisztián csúsztatott a kapuba, megszerezve ezzel a vezetést az érdieknek.

Kárász Kirisztián szerezte meg a vezetést

Amíg a szünetben a hazaiak sort cseréltek, addig az érdieknél Csiszár Zoltán helyett Hegedüs Norbert érkezett. Aztán negyed órával később a kapuban Borek Norbert váltotta Kertészt, míg mezőnyben Pintér Nikola, Ebedli Zoltán, Ország Péter és Tárkányi Gergő érkezett Koós Gábor, Pál Szabolcs, Kónya Benjámin és Bozsoki Imre helyett. A bemelegítés során Füzér Zoltán megsérült, így nem tudott pályára lépni.

A 72. percben növelte előnyét az érdi együttes, amikor a Tárkányi Gergő által kiharcolt tizenegyest Melczer Vilmos értékesítette (0–2). A büntető kiharcolásába azonban Tárkányi belesérült, így helyére Pál Szabolcs állt vissza. Három perccel a második érdi gól után jött is a harmadik, amikor Kelemen Patrik egy szép egyéni akció után balról betörve lőtt a hazai kapuba (0–3).

Az utolsó negyed óra legnagyobb lehetősége is az érdiek előtt adódott, de Pintér Nikola húsz méteres tekerése épphogy célt tévesztett, így az érdiek megőrizték előnyüket, s első felkészülési meccsükön 3–0-s győzelmet arattak másodosztályú ellenfelükkel szemben.

VIDEÓS ÖSSZEFOGLALÓ!

https://www.facebook.com/254319958062904/videos/860517764109784/

Felkészülési mérkőzés
Szolnoki MÁV FC–Érdi VSE 0–3 (0–1)
Szolnok: Hrabina – Molnár R., Horgosi, Tóth Balázs, Lakatos Cs., Kenderes, Berdó, Szabó Dominik, Pantovics, Jasarevic, Olasz.
Csereként pályára léptek: Gazsi (kapus), Ágoston, Balogh M., Papp Sz., Sipos M., Bonivárt, Farkas A., Kánya, Pintér Norbert, Angyal, Katona Gy.
Edző: Balogh Pál

Érdi VSE: Kertész F. – Kárász, Kónya, Koós, Pallagi, Kelemen P., Németh G. V., Csiszár, Pál, Melczer, Bozsoki.
Csereként pályára léptek:
Borek (kapus), Hegedüs. N., Pintér Nikola, Ország, Tárkányi, Ebedli
Edző: Limperger Zsolt

Gólszerzők: Kárász (44.), Melczer (72. – tizenegyesből), Kelemen P. (75.)